Onze missie


Een zeeaquarium is een ontzettend mooie toevoeging aan iedere woning, maar bovenal ook gewoon een hele mooie hobby met unieke dieren. Dat kunnen we alleen maar bevestigen.

Helaas worden veel dieren die in de handel voorkomen nogsteeds weggehaald uit het wild, wat de ecosystemen daar niet ten goede komt. Naast de schade aan de natuur, zijn er ook andere gevolgen. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de (tijdelijke) stop van export van koraal uit Indonesië in 2019 en diverse momenten dat Australië de exportregels heeft verscherpt.

Aan de Europese kant worden op Europees niveau plannen gemaakt om mogelijk de import van diverse koralen te verbieden, maar zijn ook individuele landen bezig met vergelijkbare plannen. Zo heeft België plannen om alle dieren uit wildvang te verbieden, waardoor alleen gefokte of gekweekte dieren resteren.

 

Hier biedt C-Corals een grote toegevoegde waarde. Al onze dieren komen namelijk voort uit de kweek! Om dit te bewerkstelligen kweken wij zelf een groot deel van onze koralen, levend voer en phytoplankton. Om het assortiment wel gevarieerd te kunnen houden, werken wij samen met meerdere (hobby-)kwekers uit binnen- en buitenland. Zo leveren wij onze bijdrage aan het verduurzamen van deze mooie hobby én het in stand houden van de wilde dieren.


Aanvullend op het aanbieden van alleen dieren uit de kweek, zorgen wij er ook voor dat er alleen gezonde dieren de deur uit gaan. Zo eten al onze vissen op zijn minst diepvriesvoer, wat de overleveringskans van bijvoorbeeld pitvissen aanzienlijk vergroot. Veel van onze vissen eten ook droogvoer mee. Deze aanpak zorgt voor minder uitval bij u thuis. Dat scheelt geld, maar ook simpelweg dierenlevens.